top of page

DE L'ARROSSAR A LA TAULA

L’arròs és el principal protagonista de la cultura gastronòmica de Terres de l’Ebre –Montsià, Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta. Per elaborar el llibre hem entrevistat moltes persones del territori que ens han explicat les receptes i vivències. Hem inclòs en cada recepta un petit extracte de la persona informant en el qual cadascú ens parla del què li evoca el plat, dels seus records en relació amb aquest menjar, de qui el va aprendre, etc

Amb aquest receptari, no només pretenem mostrar la cuina de l’arròs ebrenca sinó també una forma de vida, unes tradicions, uns productes autòctons, una forma de menjar i de gaudir del que es cuina, que ens ajuden a conèixer aquesta cultura gastronòmica popular.

Les receptes s’han classificat segons la tipologia dels seus ingredients. Així, trobarem arrossos de salaons, de l’horta i el corral, de bosc i caça, de mar i muntanya i de peix i closca. A més a més, hem inclòs un apartat dedicat a altres menges, que fa referència a plats ben heterogenis, on l’arròs hi és present en major o menor mesura i, finalment, un petit apartat per als més llépols.

Aquesta publicació no hagués estat possible sense totes les petites aportacions de la gent del territori. És en part per això, que hem cregut adient que tot plegat revertís en la nostra societat d’una manera directa, donant els drets d’autor a l’Associació Jeroni de Moragas, una entitat que vetlla pel present i futur de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

 

Llibre d'Eva Artal, M. Teresa Castelló i Cristina Giné, editat per Farell amb la col·laboració del CERE.

15,00 €

bottom of page